Over ons

Bent u op zoek naar een plantenbak van CorTen-staal? Bent u op zoek naar een tuin(artikel) van CorTen-staal dat moet voldoen aan uw specifieke wensen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ons bedrijf is in 2019 opgericht en produceert voornamelijk tuinartikelen van CorTen-staal. Dit doen we niet omdat we denken het beter en goedkoper te kunnen dan de gevestigde orde. Wij willen aan de specifieke wensen van klanten voldoen in producten die buiten het standaard beschikbare assortiment vallen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Lampen, kantopsluitingen, waterelementen of tuinmeubilair, geheel volgens uw wensen. Naast klantspecifieke artikelen hebben we intussen ook een standaardassortiment om de lokale markt te bedienen en om een totaalpakket te kunnen bieden. Al onze producten worden op een degelijke manier ontworpen en indien mogelijk met een eigen design. Een mooi voorbeeld hiervan is de BoBaQ.

Ons bedrijf staat uit drie broers, Martijn, Johan en Jos.

 

Johan

Mijn ervaring als technisch ontwerper maakt dat ik goed ben in het tekenen en ontwerpen van producten. Ik vind het leuk om nieuwe producten uit te werken en te optimaliseren. Hierbij doe ik het graag net iets anders dan de gevestigde orde, maar het liefst wel met betere kwaliteit. Ik ben erg gedetailleerd wat frustrerend kan zijn voor anderen, maar wat mij binnen dit bedrijf zeker ten goede komt.

Martijn

Ik ben de oudste van het stel, en mijn ervaring als monteur komt goed van pas binnen het bedrijf. Om te beginnen ben ik creatief en goed in het op papier zetten van ideeen in ruwe schetsen. Nadat Johan een bepaald product heeft uitgewerkt, ben ik verantwoordelijk voor de constructie ervan. Door mijn praktische instelling kunnen we altijd tot een mooi resultaat komen.

Jos

Ik ben Jos en ik ben onmisbaar binnen Steelwørkz omdat ik heel goed met mijn handen kan werken. Mijn broers hebben mij alleen al nodig voor het laswerk. Aan alles wat we gemaakt hebben, moet gelast worden, dit is mijn specialiteit. Verder help ik met het in elkaar zetten van de producten en het bedenken van nieuwe producten.

Onze kracht is dat we kritisch zijn op elkaar en kritisch op het werk wat we als Steelwørkz afleveren, zonder dat dit afdoet aan de sfeer tussen ons als broers. Daarnaast zijn we heel erg gericht op het maatwerk wat we het liefst leveren. Doordat we geen volledige series produceren, kunnen we dit makkelijker realiseren dan grote bedrijven. Ook wordt in het ontwerp al rekening gehouden met eventuele opties waar u als klant behoefte aan zou kunnen hebben.

Voor vragen kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen. Klik daarvoor hier.

VAN BRAINFART TOT EINDPRODUCT

Een product maken is zo simpel nog niet. Dit hebben ook wij aan den lijve ondervonden. Het begon voor ons bij de (dachten we) relatief simpele BoBaQ . Een paar schetsen, even uitwerken in een tekenprogramma en in elkaar lassen maar. Was het maar zo. Bij het maken van een mooi cortenstalen product komt veel meer kijken. We hebben inderdaad een aantal schetsen gemaakt, de meeste hiervan starten bij wijze op een bierviltje als een idee. Zo zijn we momenteel bezig een aantal ideeën voor lampjes uit aan het werken. Daarnaast willen we voor de kerst een leuke kerstboom van cortenstaal ontwerpen, ook hiervoor hebben we al een paar schetsen liggen. Deze schetsen moeten worden beoordeeld op haalbaarheid, sommige ideeën zijn namelijk te mooi om waar te zijn. De overige schetsen worden gedetailleerd uitgewerkt met een tekenprogramma. Ook in deze fase kunnen er nog ontwerpen afvallen, hoewel we (bijna) alles wel kunnen ontwikkelen, zijn niet alle ontwerpen even realistisch. Daarna wordt de beste gekozen en nog eens verder uitgewerkt. Dan moet er ook gezocht worden naar de beste materialen (naast het cortenstaal natuurlijk), zoals de plaat op de BoBaQ en de verstelbare pootjes onder de plantenbak. We proberen waar mogelijk onze producten zelf te testen en op basis daarvan worden er vaak nog wat kleine verbeteringen doorgevoerd. Zo hebben we na uitvoerig testen van de BoBaQ, besloten om nog een kleine wijziging te doen aan de bakplaat, die de BoBaQ zeker ten goede is gekomen.

Hieronder een voorbeeld van de verschillende stappen in het proces: